6. Gibalna lastnost fascije: PRETOČNOST | Studio Živa

6. Gibalna lastnost fascije: PRETOČNOST

Kaplja predstavlja pretočnost našega fascialnega sistema. Prav ta je napolnjena s tekočino.

Fascija je napolnjena s tekočino, ki je ključnega pomena za dobro delovanje celega telesa. Z vzdrževanjem pretoka tekočine skozi gibanje, se povečuje energija, kar krepi vitalnost in zmožnost samozdravljenja.

Predstavljajte si svoj fascialni sistem kot sistem, poln tekočine, ki doseže vsak del telesa. Ko aktiviramo fascijo med miofascialno vadbo Slings Myofascial Training, iz nje iztisnemo zastojno tekočino, podobno kot pri stiskanju kuhinjske gobice. Sledi razbremenitev in sprostitev pritiska, kar ima regeneracijski in čistilni učinek. To ustvarja dobro hidrirano in zdravo okolje za celice v našem fascialnem sistemu.

3333
3434
3535
3636
3737

Pomanjkanje gibanja, še posebej večdimenzionalnega, lahko privede do zlepljene, fibrozne ali dezorganizirane fascije. To zmanjšuje pretok tekočine ter vpliva na celično zdravje, dolgoživost, celjenje in vitalnost.

Pri Slings Myofascial Training pretočnost v fasciji stimuliramo s pomočjo mehkih masažnih žogic, z aktivnim podaljševanjem ali z napenjanjem fascije tudi s pomočjo mišičnih kontrakcij.

Danes se bomo osredotočili na spodbujanje pretoka fascialne tekočine z aktivnim podaljševanjem, ki mu bo v naslednjem položaju sledilo sproščanje (mehčanje) prej napete fascije. Z vajo “Basic Crescent Lunge” bomo iz fascije upogibalk kolka iztisnili tekočino (čistilni učinek), nato pa bomo v naslednjem koraku iste strukture zmehčali, kar bo pripomoglo pri ponovni hidraciji tkiva (hranilni učinek).

Tri prednosti pretočnosti:  

1. Vitalnost
2. Samozdravljenje
3. Lahkotnost gibanja

Če vas zanima ta tematika iz strokovnega vidika, toplo vabljeni na tečaj Slings Essentials.

Preveri še ostale  gibalne lastnosti fascije

Hvala, ker se gibate z menoj!

Živa Olup

0